Onze praktijk is weer geopend vanaf Dinsdag 2 maart 2022.

Traditionele Thaise massage:Diploma Traditionele Thaise Massage

Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: นวดแผนโบราณ, “antieke massage stijl”), is een van ‘s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).volledige gewicht van de masseur of masseuse.  De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken.

 

Olie Aroma Therapie Massage:

Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de Diploma Olie Massage & Aroma therapiehuid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de massee (dat is: degene die wordt gemasseerd). Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan.

In een professionele context ligt de massee op een massagetafel of men zit op een massagestoel.

 

 

 

 

 

Hoofd-, nek-, rug- en schoudermassage.

In de schouder en de nek bevindt zich vaak veel spanning. Gespannen achter de computer werken, te veel last op je schouders nemen zijn bekende oorzaken.
Het is een bijzonder massage methode om de bloedcirculatie en spanning in spieren te verbeteren.
Het brengt je ontspanning, vermindering van pijn en geeft een hoger fysiek inzetvermogen. Spanning in de schouder en nek veroorzaken ook vaak hoofdpijn. Vaak zijn de pijnklachten van vastzittende nek en schouderspieren ook een uiting van de drukte van alledag [werk,relatie,sociale contacten enz] het zijn vaak tekenen van overbelasting. Thaise Hoofd-, Nek-,rug- en Schoudermassage is een gecombineerde massagevorm van drukpunttherapie en de Thaise massagetechniek. De massage versnelt de bloedstroom in de aderen en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen.
Als u hoofdpijn heeft is het heerlijk als dit weggemasseerd wordt.

 

 

Voetreflex Massage:

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam activeerd. Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd. Diploma Voetreflex MassageEen van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn dit wijst op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren word een blokkade verminderd of opgeheven.

 

 

Thaise kruidenstempelmassage

De Thaise kruidenstempelmassage is een heerlijke kruidige ontspannende massage die jou niet alleen vrij maakt van stress maar is tevens reinigend, werkt ontstekingsremmend, activeert de stofwisseling, bevordert de Diploma kruidenstempel massagespijsvertering en versterkt het immuunsysteem.

De kruidenstempelmassage komt oorspronkelijk uit Thailand. De kruidenstempels zijn katoenen buideltjes die worden gevuld met een kruidenmix van o.a. borneol & camphor,  gember, pandanblad, citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, tumeric en kaffirlimoen.

De kruiden hebben een therapeutische werking t.a.v. de spijsvertering en de weerstand. De stempels worden tijdens de massage vochtig en warm gehouden. Door het stempelen met deze warme kruidenstempels worden de werkzame kruiden door de poriën opgenomen.

De behandeling

Allereerst worden de rug- en schouderpartij met de warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd. Daarop volgt een ontspannende massage met warme olie op de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale behandeling duurt ruim een uur.
De heerlijke geur van kruiden laat de geest tot rust komen.

 

Hot Stone Massage.

Ontspannend en helend Diploma hotstone massage
Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachten gang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

 

 

Thaise gezichtsmassage met kruiden.

Deze behandeling  is een combinatie van een traditionele Thaise massage en een traditionele Thaise schoonheidsbehandeling van het gezicht met Thaise kruiden, samengevat met de Engelse term: ”Thai Herbal Facial Diploma Kruiden gezichtsmassageScrub Massage”. Het doel van Thaise gezichtsmassage is de huid te revitaliseren en de doorbloeding te stimuleren.  De behandeling  is zowel aangenaam als gezond. Allereerst word de huid gereinigd met een speciaal kruid, daarna een scrub met als basis Aziatische kruiden om uw huid beter te doen doorbloeden, gevolgd door Thaise Traditionele gezichtsmassage met speciale olie en honing gevolgd door een mix van komkommerschijf en tomatenschijf behandeling, tot slot een verzorgende lotion. Deze unieke alsook efficiënte behandeling zult u niet gemakkelijk in onze westerse beauty-salons vinden.

 

 

Adres

Mergelsweg 14
6419 EC Heerlen

Telefoon:
045 - 5111629

Email:
info@baanchang.nl

KvK Nr: 60218991

Openingstijden

* Dinsdag t/m vrijdag:

   10.00 - 18.00 uur.

Zaterdag Zondag Maandag gesloten

Behandelingen alleen óp telefonische afspraak, minimaal 1 dag van te voren.
(zonder nummervermelding wordt er niet opgenomen)

massage

tis gewoonweg heeerlijk
Tha is geweldig
ik ga al bijna 3 jaar na dr toe en kan bijna niet zonder die overheerlijke massages!

Super!

Aantal keren geweest.Professionele massage .Ontspannende en rustige setting.
Geweldig en het geld meer dan waard.
Super hoe Tha het doet!

Massage zoals massage bedoeld is

Massage zoals massage bedoeld is, ontvangst, voorbereiding en dan de verkwikkende massage, een oase van rust en ontspanning. Geestelijk en lichamelijk loop je als een veertje naar buiten. Met recht een kundig persoon.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»